Denne formen med medisterpølse er super å lage om du har lyst på smak av jul uten å bruke timevis på kjøkkenet. Er rotgrønnsakene blitt slappe, kan de legges i iskaldt vann noen minutter før de skrelles og stekes. Det iskalde vannet gjør at de trekker til seg fuktighet igjen og får tilbake spensten, så sånn redder du grønnsaker fra å bli kastet.
4 porsjoner
1 ring medisterpølse
3 polkabeter
2 gulbeter
4 gulrøtter
1 båt hvitløk
2 ss olje
1 neve timian
½ ts salt
¼ ts pepper
Stekte poteter:
800 g kokefaste poteter
1 dl olje
1 sitron
1 ss tørket timian
1 ss tørket oregano
Sennepssaus:
3 dl matfløte
2–3 ss grov sennep
¼ ts pepper
Skjær fine kryss på toppen av medisterpølsen.
Skrell gulrøtter og beter i skiver og biter. Kok dem lett møre i en kjele med vann. Hell av vannet og damp dem lett. Ha den over i en ildfastform. Finhakk hvitløk og bland det med olje, finhakket timian og salt og pepper og hell det over grønnsakene. Legg medisterpølsen på toppen og stek den på nederste rille ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Skrell og del potetene i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Visp sammen olje, sitronsaft og tørkede urter, og krydre med salt og pepper.Hell marinaden over potetene og bland godt med hendene. Stekes i ovnen på nederste rille ved 225 grader i ca. 40 minutter, eller til potetene er gyllenbrune, sprø utenpå og myke inni.
Ha matfløte i en kjele og visp inn grov sennep. La det koke noen minutter til den tykner. Smak til med mer sennep og gjerne litt grov pepper om det trengs med smak.
Server medisterpølser med grønnsaker, saus og stekte poteter.