En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, legg ved noen oster og et glass med syltetøy. Da har du den perfekte vertskapsgave.
Ca. 20 skiver
150 g smør
3 egg
275 g sukker
3 dl lettrømme
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
2 ss smør til formen.
Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett rømme og smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik og vend det inn i røren.
Smelt smør, og pensle formen, 2 l, med smør, evt. bruk to former, 1 l. Fordel røren i formen eller formene. Stekes på midterste rille ved 175º i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
Du kan både bruke denne som tilbehør til blåmuggost, men den er også supergod med rennende tykk melisglasur. Du velger selv hva du vil.
Tips! Pakk kaken inn i folie og legg den kjølig. Kaken kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.