Hjemmelaget tomatsuppe med brødkrutonger
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Lunsjretter Oppskrifter Supper

Hjemmelaget tomatsuppe

0 Flares 0 Flares ×

Denne suppen laget fra bunnen av vil utkonkurrere enhver posesuppe og den er mye enklere å lage enn du tror. Smak til med litt sukker og gjerne litt melk eller fløte. Da blir den litt mildere på smak.  Tilsett gjerne litt kajennepepper om du ønsker den litt hott. Men gjør som passer deg best. Gulrot- og squash rundstykker blir aldri feil til. Krutonger lager du enkelt med dagsgammelt brød, litt urter og olje og steker det enten i stekepannen eller i ovnen. Enklere enn dette blir det knapt! Godt, billig og smakfullt!

4 porsjoner 

1 gul løk
1 ss smør eller olje
2 båter hvitløk
1 – 2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske knuste tomater (â 400 g )
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
2-4 ts sukker
1 klype tørket chili, knust
1 ts salt
¼ ts kvernet pepper eller kajennepepper
1 – 2 dl melk, fløte eller crème fraîche

Pynt:
1 neve brødkrutonger
4 blader basilikum
4 små tomater
4 ss rømme eller kesam

Rens og hakk løk og hvitløk.
Varm smør eller olje i en romslig kasserolle.
Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk – uten å få farge.

Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hermetiske tomater, vann og buljong, sukker, chili, salt og litt kvernet pepper.

Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.

Suppen kan kjøres raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Smak til med litt mer salt, pepper og litt sukker om det er nødvendig.

Rør inn melk, fløte eller crème fraîche hvis du ønsker det, da blir den mildere på smak.

Pynt med basilikum, brødkrutonger, halve små tomater og litt rømme eller kesam.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *