En god dessert er selve prikken over i-en etter et godt måltid. La deg friste av sjokolademousse, som du vil imponere stort ved å servere. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. For å gjøre det enkelt, sjokolademoussen kan lages 1–2 dager før servering og egner seg godt i gamle kaffekopper, eller andre porsjonsglass.
6 porsjoner
200 g lys kokesjokolade
4 egg
100 g melis
2 dl kremfløte
1/2 ts kanel, kan utelates
Pynt:
50 g kokesjokolade
Brekk sjokoladen i mindre biter ha alt i en bolle. Sett bollen over en kjele med litt varmt vann, og smelt sjokoladen forsiktig over vannbadet. Pass på at bollen ikke kommer nær vannet. Bruk lav temperatur og trekk sjokoladen til side, og rør sjokoladen glatt når den er helt smeltet. Avkjøl sjokoladen til ca. 40 grader.
Skill eggene i plommer og hviter. Visp eggeplommene raskt sammen og hell dem i den smeltede, avkjølte sjokoladen under stadig røring, til en glatt og blank masse. Stivpisk eggehvitene. Pass på at både visp og bolle er helt ren. Start med lav hastighet slik at det dannes små bobler. Øk hastigheten litt og tilsett melis i omganger. Pisk til eggehvitene er så stive at du kan snu bollen på hodet.
Visp fløten til myk krem. Vend den piskede kremen og kanel om du ønsker inn i sjokolademassen. Vend så de stivpiskede eggehvitene inn i sjokolademassen med lett hånd. Fordel moussen i porsjonsglass, kopper eller en stor bolle. Sett kjølig i minst 2 timer før servering. Finhakk litt sjokolade og strø det på toppen like før servering.
Tips! Sjokoladen kan smeltes i mikroen i stedet for i vannbad. Bruk lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver gang.