Å tilsette grønnsaker i gjærbakst gir gode helsegevinster. Gulrøtter og squash gir økt fiber, vitaminer og mineraler. Tilfører også ekstra væske som gjør det saftig. Så et smakfull horn med både gulrøtter og squash er en herlig overraskelse og godt følge til alle måltider!
12 stk.
5 dl kulturmelk
1 pk. gjær
1 ss honning
4 ss nøytral olje
1 ts salt
2 dl solsikkekjerner
1 dl sammalt hvete, fin
7 dl sammalt hvete, grov
8½ dl hvetemel
150 g gulrøtter
100 g squash
Topping:
1 dl vann
5 ss sesamfrø
Varm kulturmelk til 30°, ha den i en bakebolle og rør ut gjæren. Tilsett honning, olje, solsikkekjerner, sammalt hvete fin og grov og det meste av hvetemelet. Rens gulrøtter. Riv gulrøtter og squash grovt og tilsett grønnsakene. Elt deigen godt til deigen slipper bollen, ca. 30 minutter. Dekk med et klede og heves, ca. 30 minutter.
Ha deigen på et melet bakebord, og del den i tre. Form til tre store boller og kjevle hvert emne til en stor sirkel, ca. 30 cm i diameter. Skjær hver sirkel i 6 trekanter. Rull hver trekant fra ytterkant mot midten. Bøy endene litt inn og legg hornene med snippen ned på et bakepapirkledd stekeplate. Legg over et klede og etterheves, ca. 30 minutter. Pensle med vann og strø på sesamfrø.
Stekes midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.