Pinnekjøtt på blinis
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Sprøstekt pinnekjøtt på blinis

0 Flares 0 Flares ×

Pinnekjøtt fra gårsdagens middag kan på en enkel måte forvandles til en lekker forrett eller som en egen rett på julefrokosten eller som juletapas. 

20 stk.

150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts sukker
1 egg
2 ss lettrømme
1¾ dl melk
2 ss nøytral olje til steking

Topping:
300 g ferdigdampet pinnekjøtt
1 dl kålrotstappe
1 neve timian

Blinis: Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.

Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.

Pinnekjøtt: Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter. Stek kjøttet sprøtt i en stekepanne.
Varm kålrotstappe i en kjele.

Legg blinis på en fjøl, legg på kålrotstappe og topp med kjøttet og med litt timian på toppen. Er det ikke mer kålrotstappe igjen, benytt seterrømme i stedet for.

Sever gjerne rødbeter ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×