Pinnekjøtt fra gårsdagens middag kan på en enkel måte forvandles til en lekker forrett eller som en egen rett på julefrokosten eller som juletapas.
20 stk.
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts sukker
1 egg
2 ss lettrømme
1¾ dl melk
2 ss nøytral olje til steking
Topping:
300 g ferdigdampet pinnekjøtt
1 dl kålrotstappe
1 neve timian
Blinis: Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
Pinnekjøtt: Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter. Stek kjøttet sprøtt i en stekepanne.
Varm kålrotstappe i en kjele.
Legg blinis på en fjøl, legg på kålrotstappe og topp med kjøttet og med litt timian på toppen. Er det ikke mer kålrotstappe igjen, benytt seterrømme i stedet for.
Sever gjerne rødbeter ved siden av.