Nøttebunn med bringebærmousse og bringebærsaus
Alle innlegg Desserter Formkaker Julekaker Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Nøttehjerte med bringebærmousse

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken av nøttebunn med bringebærfromasje er nydelig og vil imponere gjestene dine. Kaken kan fint brukes som dessert.

12 stk.

150 g hasselnøtter
150 g melis
4 eggehviter
Bringebærmousse:
400 g bringebær, frosne
100 g sukker
6 pl. gelatin
4 dl fløte
3 ss sitronsaft
Bringebærsaus:
½ dl vann
1 dl sukker
½ vaniljestang
400 g bringebær, frosne
Pynt:
1 dl kremfløte
2 sukkertøystenger
6 bringebærlakriskuler
1 dl bringebærstrø

Mal nøttene i en foodprosessor og tilsett melis
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 160 grader i 30–35 minutter. Avkjøl i formen.

Mousse: Legg gelatinen i iskaldt vann i 5 minutter. Kjør bringebær og sukker i en kjøkkenmaskin i ca. 2 minutter. Sil pureen for å få bort frøene. Pisk fløten til krem og bland den med bringebærpureen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør den ut i 4 ss kokende vann. Rør til gelatinen løser seg opp. Tilsett gelatin i fromasjen og sett den den stå kjølig i ca. 30 minutter. Bre den over nøttebunnen og sett så kaken kjølig til moussen er stiv, gjerne over natten.

Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Del vaniljestangen og skrap ut frøene og ha alt i kjelen. Tilsett frosne bringebær, kok raskt opp og rør rundt. Mos med en stavmikser og sil den gjennom et dørslag eller et klede, slik at du fjerner steinene. Avkjøl sausen.

Pisk kremen stiv og pynt med krem rundt kanten og på toppen.

Pynt kaken med bringebærkuler, sukkertøystenger, bringebærstrø og bringebærsaus.

Tips! Tåler du ikke nøtter, bytt det ut med mandler i bunnen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *