Kremete ostekaker elsker vi året rundt, men hvorfor ikke lage en ekstra julete versjon til juleselskapet? Denne inneholder deilig ost fylt med hvit sjokolade. Bytt ut havrekjeks med pepperkaker i bunnen, og smak gjerne ostemassen til med appelsinsaft og litt julekrydder om du har lyst på en litt mer julete smak på kaken. Perfekt å servere som dessert om en ikke har lyst å lage de tradisjonelle dessertene også.
ca. 12 stk.
225 g havrekjeks eller pepperkaker
125 g smør
Ostekrem:
6 pl. gelatin
1 dl vann
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
200 g hvit sjokolade
Gelélokk:
2 pk. gelépulver med bringebærsmak
5 dl vann
Pynt:
5 kvister rosmarin
1 pk. tranebær
1 eggehvite
1 dl sukker
Bunn: Knus kjeksen fint, og smelt smør i en kjele og bland dette sammen. Trykk massen ned i en springform, 24 cm og sett den kjølig.
Ostemassen: Legg gelatinplatene i iskaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp vann, klem ut vannet av gelatinen og smelt platene i det kokende vannet.
Visp fløten til krem. Tilsett rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Ha sjokoladen i en bolle og smelt den over vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen. Hell i gelatinen i en tynn stråle og rør alt godt sammen. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken kjølig til den stivner. Kok opp vann i en kjele, og rør inn gelépulver. La blandingen avkjøle seg, men sørg for at den er flytende når du brer den over kaken i formen.
Ha eggehvite i en liten bolle tilsett sukker og rull tranebærene i sukkerblandingen. La de tørke på et bakepapir.
Pynt: Legg rosmarinkvister og sukrende tranebær rundt kanten på kaken.