Rullekake er både lett å lage og ikke minst er dette både store og små barn kakefavoritt. Er du glad i peppermynte vil du elske denne kaken. Vil du bytte ut fyllet kan du benytte vanlig smørkrem, sjokoladekrem eller en ostekrem som fyll.
ca. 10 skiver
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
10 dråper julerød konditorfarge
Fyll:
225 g romtemperert smør
500 g melis
5 dråper peppermynteolje
6–8 ss romtemperert melk
1 ts titandioksid, kan utelates
Pynt:
3 julemyntestokker
1 boks kakestrøssel
Rullekake:Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett ønsket mengde konditorfarge. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 8–10 minutter. Ha gjerne et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
Hvelv kaken straks over på et bakepapir som er strødd med sukker eller et fuktet kjøkkenhåndkle dekket med sukker. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking. La langpannen ligge over kaken til kaken er avkjølt. Da holder den seg myk og er enklere å rulle sammen uten at den brekker.
Fyll:Pisk sammen romtemperert smør, melis og peppermynteolje. Smak til, slik at det blir passe myntesmak. Tilsett titandioksid om du ønsker kremen helt hvit. Bre et godt lag med krem over bunnen på rullekaken og start med å rulle fra kortsiden ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Ha resten av krem over i en sprøytepose og pynt toppen med runde topper og pynt med kakestrøssel og myntejulestokker på toppen.