Herlige munnfuller som passer perfekt etter en bedre middag.
(Ca. 30 stk.)
6 eggehviter
250 g sukker
50 g brunt sukker
300 g malte mandler
150 g mandelmel
Fyll:
6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
1½ ts vaniljesukker
150 g smør
Pynt:
1 boks glitterspray, gull
Lag små mandelmakroner: Mal mandler i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.
Vend finmalte mandler og mandelmel forsiktig inn i marengsen.
Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter, ca. 2 cm i diameter, på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter.
La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
Fyll; Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner. Ha kremen over i en miksmaster og pisk kremen luftig. Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
Sprøyt på et lag med glitterspray på begge sider og legg dem i en lufttett boks.
Frys dem gjerne, og ta opp det du trenger av gangen. De tiner veldig fort.