Pasta og pølsegrateng
Alle innlegg Gryter Kjøtt Oppskrifter Pasta og ris

Pasta og pølsegrateng

0 Flares 0 Flares ×

Denne barnevennlige middagsretten kan fort bli en favoritt. Pasta, pølser, grønnsaker og hvit saus i en form toppet med litt ost, er alt som skal til. Prøv å kaste mindre mat. Datostemplinger er ofte kun anbefalinger, og nesa di forteller deg om maten fortsatt er holdbar. Vær forsiktig med kylling, kjøttdeig og fisk, men det meste annet tåler å gå ut på dato. Du kan også lage ferdige retter av mat som nærmer seg utløpsdatoen, og deretter fryse det ned i porsjoner til senere.

4 porsjoner

2 røkte pølser
50 g pasta, gjerne av fullkorn
1 paprika
1 purre
1 båt hvitløk
Hvit saus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 egg
1 dl hvit ost, gjerne osterester

Skjær pølsene i skiver.
Kok pasta som anvist på pakken.
Rens og del paprika og purre i biter. Finhakk hvitløk.

Hvit saus: Smelt smøret i en kjele og rør inn mel. Spe på med litt og litt av melken til du får en fin og klumpfri saus. Krydre med salt og pepper. Til slutt rører du inn egget. Bland inn halvparten av pølsene og halvparten av paprika og purren. Fordel alt i formen. Legg på resten av pølseskivene og dryss over purre og paprika. Strø gjerne litt revne osterester over.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til alt er gjennomvarmt og gyllent.

Server gjerne en salat og godt brød ved siden av.

Tips!
P

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×