Lettsaltet torsk med ertepure og kokte poteter
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Lettsaltet torsk med bacon og ertepurè.

0 Flares 0 Flares ×

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med kokte poteter, stekt bacon og grønn ertepurè, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Du kan lage og servere ertestuing med tørkede erter som du bløtlegger et døgn, om du heller ønsker det. Torskefilet som ikke er lettsaltet kan også brukes.

4 porsjoner

800 g lettsaltet torsk
250 g bacon i terninger
1 ss smør
Ertepure:
400 g frosne erter
1½ dl vann
1 ss smør
1 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør:
600 g poteter
8 stilker dill
8 stilker timian

Fisk: Skjær fisken i porsjonsstykker. Kok opp godt med vann i en vid kjele og tilsett salt. Legg i fiskestykkene og varm opp til kokepunktet. Trekk kjelen til side, sett på lokk og la fisken trekke i 8-10 minutter.

Skjær bacon i terninger og stek det i en stekepanne med litt smør til det er gyllent og sprøtt.

Ertepure: Kok opp erter med litt vann og en god klype salt. Gi ertene et skikkelig oppkok, hell av vannet og kjør ertene sammen med smøret og matfløten i en hurtigmikser/stavmikser til grov puré. Ha ertepureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold ertepureen varm.

Kok potene møre i vann, hell av vannet og damp dem lett.

Server torsk med sprøstekt bacon på en seng av ertepure og kokte poteter til. Pynt gjerne med litt dill og timian på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×