Rundstykker med havre og gulrøtter
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Grove rundstykker med gulrøtter

0 Flares 0 Flares ×

Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike.Du kan bytte ut vann med skummet kulturmelk eller skummet melk om du har melk du ønsker å bruke opp. Å tilsett havre har det vist seg å ha gunstige effekter mot livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og tykktarmskreft. Havre virker også kolesterolreduserende. 

12 stk.

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin
150 g havregryn
2 gulrøtter
1 ts salt
2 ts honning
4 dl vann
3 ss olje
1 pk. gjær
Pynt:
1 egg
1 dl sesamfrø

Ha mel, havregryn, revne gulrøtter, salt, honning, vann og olje i en bakebolle. Tilsett gjæren og elt deigen godt ca, 15 minutter eller lengre til den slipper kantene.

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk de grove rundstykkene med klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 10 minutter. Bank på toppen om du hører en hul lyd. Avkjøl på rist.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×