Kremet pasta med kylling, bacon og sopp
Alle innlegg Kjøtt Kylling og fjørfe Oppskrifter Pasta og ris

Kremet pasta med kylling, sopp og bacon

0 Flares 0 Flares ×

Pasta og kylling er en uslåelig kombinasjon. En god og kremet saus løfter middagsretten til nye høyder og den passer like godt å servere til hverdag som til fest. Brukt spaghetti av fullkorn for ekstra fiber og en litt sunnere middag om du ønsker det.

4 porsjoner

350 g spaghetti
380 g kylling
250 g sopp (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
150 g bacon
1 ss finhakket bladpersille
Kremet saus:
3 dl fløte
2 båter hvitløk
1 sjalottløk eller gul løk
2 dl kokevann fra pasta
1 dl parmesan, revet

Kylling: Stek kyllingen i en stekepanne med smør. Stek på begge sider til kyllingen har fått en gyllen stekeskorpe, sett inn et steketermometer og la den etterstekes på lav varme til temperaturen viser 65 grader.Ta kyllingen ut av pannen så lenge, la hvile noen minutter før du deler den i mindre biter.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i samme panne som du stekte kyllingen i. Kutt soppen i skiver eller grove biter og fres i 2 ss smør sammen med løken til soppen er gyllen.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på 3 dl av kokevannet når du heller av pastaen.

Kremet saus: Ha fløten og 2 dl av pastavannet over i pannen med løken. Kok opp og la blandingen putre i 2 minutter, eller til den tykner noe. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Bland pastaen sammen med sausen. Spe på med mer pastavann dersom sausen blir for tykk eller la den trekke noen minutter om den virker for tynn.
Vend inn kyllingen, bacon, løk, sopp og hakket persille.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×