Sprøe knekkebrød med nydelig nøttesmak. Egner seg også som tilbehør til ostefatet, som et sunnere alternativ til salte, fine kjeks.
Benytt glutenfrie havregryn og du har glutenintoleranse. Havregryn er i utgangspunktet glutenfrie, men produseres ofte i samme lokale som mel med gluten. Derfor kan det være spor i produktene om du benytter vanlige havregryn.
Disse kan du også fint spise om du går på lavkarbo.
ca. 20 stk.
200 g hele linfrø
200 g chiafrø
300 g solsikkekjerner
300 g havregryn
300 g gresskarkjerner
100 g mandelflak
1–2 ts salt
2 egg
ca. 7 dl vann
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland inn eggene, hell i vann og rør alt godt sammen.
La bollen stå på benken i ca. 30 minutter, slik at frøene får tid til å svelle. Deigen skal være løs, men ikke alt for rennende.
Ha blandingen over på en bakepapirkledd stekeplate, klapp den jevnt utover slik at den dekker stekeplaten. Ønsker du knekkebrødene tynnere, del blandingen i to og klapp den jevnt utover to stekeplater med bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 5 minutter. Ta platen ut av ovnen, rut deigen med en kniv eller pizzakniv, sett brettet inn i ovnen igjen og stek videre i ca. 25 minutter til knekkebrødene er gylne.
Skru ned varmen til 100 grader og la dem ettertørke om det er nødvendig til de er helt tørre. Avkjøles på rist.