Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter poteter

Koreanske kjøttboller med stekte poteter og ostesaus

0 Flares 0 Flares ×

Disse smakfulle kjøttbollene er hentet fra det koreanske kjøkken. Smakfulle, litt hotte med veldig godt sammen med ostesaus og stekte poteter. Ønsker du mer grønnsaker kan du legge noen skiver med squash mellom potetene når de stekes.  

4 porsjoner

600 g karbonade eller kjøttdeig
4 vårløk
3 båter hvitløk
1 dl brødkrumme eller griljermel
1 egg
2 ss sriracha eller annen god chilisaus
1 liten bit frisk ingefær
1 ts. salt
½ ts. pepper

Ostesaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan eller hvitost
1 ts. salt
½ ts. hvit pepper
Stekte poteter:
8 poteter
½ dl olje
1 ts. salt
½ pepper

Stekte grønnsaker:
1 pk. rosenkål
1 rød paprika
1 rødløk
2 ss olje

Pynt:
1–2 stilker små tomater
3 stilker oregano

Kjøttboller: Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, brødkrumme, egg, sriracha eller en annen god chilisaus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig. Form til små kjøttboller.

Ostesaus: Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring, og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan eller annen hvitost og la osten smelte. Smak til med salt og pepper.

Stekte grønnsaker: Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
Legg dem etter hverandre langs sidene i en smurt ildfast form. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper.

Rens rosenkål, paprika og rødløk. Del paprika i biter og rødløken i båter.
Varm olje i en panne og stek grønnsakene raskt til løken er blank.
Legg grønnsakene i formen og hell over ostesausen og legg kjøttbollene på toppen.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter eller til potetene er møre og kjøttbollene gjennomstekt.

Pynt med småtomater og oregano på toppen. 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×