En smakfull og deilig salat med smak av Thailand. Her kan du bruke de grønnsakene eller kjøttet du selv ønsker.
4 porsjoner
500 g ytrefilet av svin
1 båt hvitløk
½ rød chili
1 liten bit ingefær
2 ss olje
Tilbehør:
1 pk. nudler
1 boks mini mais
1 boks bønnespirer
1 boks vannkastanje
1 pk. blandet salat
1 agurk
4 vårløk
1 rød paprika
1 ananas
1 dragefrukt, kan utelates
1 bunt frisk koriander
Dressing:
4 ss soyasaus
3 lime, saft
1 ss frisk koriander
1 rød chili
2 båter hvitløk
1 dl vann
ca. 4 ts sukker
1 neve sesamfrø
Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Sett den på benken til den skal brukes.
Tørk av kjøttet og varm olje i en panne. Finhakk hvitløk, chili og riv ingefær fint. Ha alt i en pannen og stek alt til kjøttet har fått gyllen farge. Ha alt over i en ildfast form og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader til temperaturen viser 64 grader, eller i ca. 20 minutter, ta ut kjøttet og la det hvile i ca. 20 minutter.
Skjær kjøttet i skiver og hell over halvparten av dressingen, la kjøttet ligge i marinaden og trekke smak.
Kok nudler etter anvisning på pakken. Åpne alle boksene og hell av vannet. Rens grønnsaker og frukt og skjær i strimler, biter og skiver.
Finn et stort fat og legg på salat, legg deretter på mais, bønnespirer, vannkastanje, agurk, vårløk, paprika, ananas, dragefrukt og frisk koriander. Legg nudler rundt kanten. Legg så på skiver med svinekjøtt på midten og hell dressing over, både den som kjøttet har ligget i og resten av dressingen. Strø over litt sesamfrø. La salaten stå kjølig noen minutter for å trekke smak.
Server gjerne nanbrød, pitabrød eller godt annet brød ved siden av.
Tips! Bytt gjerne ut svinekjøtt med kylling eller storfe. Og bruk gjerne de grønnsakene og frukten du liker aller best.