Honning med klementinsaft i kaker gjør denne kaken utrolig saftig. En deilig kremosttopping passer perfekt til denne kaken. Men ønsker du bare en vanlig melisglasur, passer også det godt til.
15 stk.
6 egg
350 g sukker
300 g honning
2 dl klementinsaft
1 klementin, skall
200 g smør
1/2 ts. malt nellik
1/2 ts. malt pepper
1 ts. malt ingefær
1 ts. bakepulver
ca. 600 g hvetemel
Glasur:
250 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ts. vaniljesukker
Pynt:
1 boks kakestrøssel
2 klementiner
8 kanelstenger
15 mynteblader
Skill eggeplommer og hviter.
Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
Tilsett flytende honning og smeltet, avkjølt smør blandet med klementinsaft og skall. Bland det tørre sammen og vend det inn i deigen.
Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter og hell røren i godt smurt liten langpanne gjerne med bakepapir, ca. 30 x 38 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 50 minutter. Avkjøles på rist.
Bland sammen smør, melis, kremost og vaniljesukker og pisk den luftig.
Bre glasuren over kaken og pynt med skiver av klementiner, kakestrøssel, halve eller mindre biter med kanelstenger og mynteblader
Tips!
Oppbevar kaken i tett folie, plast eller boks, men da uten glasur. Kaken blir saftigere og bedre når den får lov til å «modnes» litt.