Denne frosne friskusen tar litt tid å lage, men er virkelig verdt å vente på. Perfekt på en varm sommerdag. Unngår du å tilsette akevitt og musserende vin, men bytter det ut med alkoholfrie alternativer, kan både store og små nyte denne!
1 glass
Melonsorbet (nok til 6–8 glass):
½ vannmelon
1 dl sukkerlake (se oppskrift)
1,2 dl blank akevitt (f.eks. Lysholm Blank No. 52), kan utelates
1 lime, saften
Drink:
2 store kuler frossen melonsorbet
4 cl musserende rosévin, eller bruk rabarbra/bringebær tonic
Topping:
3 kuler vannmelon
1 tynn skive agurk
1 blad mynte
Melonsorbet: Fjern skall og frø fra melonen og del den i biter. Ha dem i en foodprosessor sammen med sukkerlake, akevitt og limesaft. Kjør blandingen jevn og hell den over i en frostsikker bolle eller boks. Sett i fryseren i minst 3 timer, helst natten over.
Drink: Skrap ut 3 store kuler frossen melonsorbet og ha dem i et glass. Hell over musserende vin eller tonic. Pynt med melonkuler, agurkskive og mynte.
Kule kuler!
Melonkuler lages med et parisiennejern. Det ser ut som en liten iskremskje og kjøpes der du får kjøkkenutstyr.