Bringebær er mine favorittbær og jeg skulle gjerne hatt hagen full av bringebærbusker. Men heldigvis finnes det både villbringebær og ikke minst gårder hvor en kan plukke disse herlige og sunne bærene.
12 stk.
Bunn:
200 g smør
250 g sukker
4 egg
3 ts vaniljesukker
320 g hvetemel
¼ ts salt
Ca. 400 g bringebær, ferske eller frosne
1 ss potetmel
2 ss sukker
Havretopping:
75 g smør
1½ dl sukker
2¼ dl havregryn
1 ts vaniljesukker
Kle en liten langpanne, ca. 30×35 cm, med bakepapir.
Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk det lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og rør mellom hvert som tilsettes. Bland vaniljesukker, melet og salt og sikt det inn i røren. Bland alt sammen og trykk deigen ut i formen. Dryss på bær, potetmel og sukker, slik at hele overflaten dekkes.
Havretopping: Smelt smør i en kjele og bland det med sukker, havregryn og vaniljesukker. Bre toppingen over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles i formen før den skjæres i firkanter.
Pynt med noen hele bringebær og mynteblader og server gjerne krem eller is ved siden av.