Å tilsette grovt mel i deigen gjør at en blir raskere mett og ikke så fort sulten igjen. Soltørkede tomater, finhakket løk og hvitløk er godt på toppen.
1 liten langpanne
1 pk. gjær
5 dl lunkent vann
3 dl kesam
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
½ dl olivenolje
8 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete, grov
¼ dl olivenolje
1½ ss flaksalt
50 g oliven
1 neve rosmarin
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. (Tørrgjær tilsettes direkte i melet). Bland inn kesam, egg, salt, sukker og mel og elt deigen smidig, men litt løs. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
Hell deigen over i en langpanne, ca. 35 x 30 cm, kledd med bakepapir. Lag små hull med fingrene. Drypp over olje, legg på oliven, strø over salt og legg på rosmarinkvister om du ønsker. Trykk alt litt ned i deigen. Heves på lunt sted under plast ca. 15 minutter.
Stekes på midterste rille ved 225 grader i ca. 25 minutter. Avkjøles på rist. Skjær brødet i firkanter og server det nystekt.