4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 ss olje
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss provencekrydder
4 gulrøtter
8–10 småpoteter
4 neper
2 rødløk
2 ss smør
3 båter hvitløk
2 ts salt
½ ts pepper
2 never kruspersille
Tomater:
14 små tomater
1 ts olje
¼ ts salt
1 klype pepper
Topping:
1 vårløk
4 stilker timian
Tørk av filetene, ringle over litt olje og strø på salt, pepper og provencekrydder og legg dem på i en ildfast form eller på en stekeplate. Sett gjerne inn et steketermometer.
Rens gulrøtter og skjær dem i tynne strimler. Del poteter i to, neper og rødløk i båter og legg alt i den samme formen. Rens og finhakk hvitløken.
Strø over hvitløk, krydder, salt og pepper.
Smelt smør og bland det med finhakket persille. Fordel persillesmøret jevnt over alt i formen.
Del tomatene i to og legg dem i en liten ildfast form som settes på platen, ringle over litt olje, salt og pepper.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 68 grader og grønnsakene er møre.
Server gjerne grovbrød ved siden av.