Har du litt gammelt brød du ikke har fått brukt opp? Lag krutonger av dagsgammelt brød, gjerne grovt. Skjær de i passe biter, varm en stekepanne med smør og stek dem gylne med finhakket timian, salt og pepper. Ønsker du andre smaker som hvitløk og andre krydderurter, bruk det du har tilgjengelig. Benytt gjerne stekte og friske grønnsaker i en salat. Kalde grønnsaker er crispy og friske i smaken, mens når de har fått en tur på grillen, er de plutselig blitt myke og søte. Pastasalat med hjemmelagde brødkrutonger og deilig kesamdressing, fargerike tomater og saftig kylling er perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen.
4 porsjoner
4 kyllingfileter med skinn
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss Provencekrydder
1 ss smør
1 båt hvitløk
Pastasalat:
300 g penne pasta
1 bunt asparges
1 ts salt
1 klype sukker
¼ vannmelon
½ rødløk
1 avokado
10 små tomater
½ gl. soltørkede tomater
Krutonger:
6 skiver grovbrød
1 ss smør
½ neve timian
1 ts salt
½ ts pepper
Pynt:
1 boks bringebær
1 lime
¼ neve timian
Dressing:
3 dl kesam
1 båt hvitløk
½ ss flytende honning
½ lime, saft og skall
½ ts salt
¼ ts pepper
Tørk av kyllingfiletene med et tørkepapir. Strø på salt, pepper og provancekrydder. Varm en panne, smelt smør og la det bli gyllent.
Stek kyllingen med finhakket hvitløk med skinnsiden ned, til skinnet blir gyllent og sprøtt. Snu den og stek den videre til den er gjennomstekt i panne. Filetene kan også etterstekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til termometeret viser 65 grader, ta de av pannen og la de hvile til de er avkjølte.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl pastaen.
Kok opp vann med litt salt og sukker. Kok aspargesen maks 2 minutter. Hell av vannet og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Del asparges i biter.
Del vannmelonen i tynne skiver, rødløk i tynne båter, del og ta ut steinen av avokadoen og skjær den i tynne båter.
Vask og del tomatene i to. Vask salaten, rist den tørr, eller bruk en salatslynge og legg salaten på en fjøl eller et stort fat.
Legg på grønnsaker og frukt i ønsket mønster.
Lag krutonger av dagsgammelt brød, gjerne grovt. Skjær de i passe biter, varm en stekepanne med smør og stek dem gylne med finhakket timian, salt og pepper. Ønsker du andre smaker som hvitløk og andre krydderurter, bruk det du har tilgjengelig.
Ha kesam i en bolle, tilsett finhakket hvitløk, honning, limesaft og limeskall. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
Topp salaten med krutonger, bringebær, limeskiver og timian.
Server dressingen ved siden av.