Sommerkoteletter med Gresk tolagsdipp og appelsin og mangosalat
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter Salater

Bøkerøkte sommerkoteletter med gresk lagdipp og appelsin og vannmelonsalat

0 Flares 0 Flares ×

Sommerkoteletter med sin røkte og salte smak blir her ledsaget med en gresk lagdipp og appelsin og melonsalat. Spennende og enkel kosemat i sommerlige anledninger.

4 porsjoner

4–6 sommerkoteletter

Gresk lagdipp:
1 båt hvitløk
2 bokser cannellini bønner
2 dl gresk naturell yoghurt
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
8 cherrytomater
½ gl. sorte oliven
1 neve kruspersille
4 ss olivenolje
1 klype flaksalt
1 klype pepper

Appelsin og melonsalat:
2 appelsiner
½ vannmelon
½ liten purre
1 fetaost
½ lime
1 ts sukker

Tørk av kotelettene med et tørkepapir og grill dem raskt på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden.

Kjør hvitløken fint i en foodprosessor. Tilsett bønner, yoghurt og sitronsaft. Kjør alt til en glatt puré, 1 minutt.

Smak til med salt og pepper. Fordel alt i en flat bolle eller tallerken. Legg på finhakkede cherrytomater, finhakkede oliven og finhakket persille. Ringle over olje, og strø over noen flak med salt og litt grovkvernet pepper. Sett bollen kjølig til den skal benyttes

Rens appelsiner og melon og skjær dem i skiver og biter. Legg alt lagvis i en skål eller på et fat.
Vask og del purren i tynne biter og strø det over salaten. Legg på biter med fetaost. Ha sukker i en liten bolle, skvis juicen ut av den halve limen og rør alt sammen. Hell det over salaten og sett den kjølig.

Tips!
Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×