Grovt urtebrød
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Grovt urtebrød

0 Flares 0 Flares ×

Bland sammen urter med litt smør og smør det på deigen. Urtene gir brødet en ekstra god smak, og i tillegg tilfører det brødet noe fuktighet. Server brød til supper og gryter, det er både sunt og gir en god metthetsfølelse. Tips! Tilsett en finraspet potet og eller finraspet gulrot i deigen om du har lyst på et enda saftigere brød som holder seg lenger.

2 brød

4 dl vann
2 dl lettmelk
1 pk. gjær
500 g hvetemel
500 g grovbakstmel
1 ss salt
½ dl rapsolje
Fyll:
50 g smør
4 never urter, mynte, timian, dill eller oregano

Varm opp vann og melk og varm opp til 35 grader, rør ut gjæren i bakebollen.
Tilsett mel, salt og sukker og elt deigen til den slipper bollen.
Sett bakebollen til heving på et lunt sted ca. 30 minutter. Del deigen i to emner. Kjevle den ut til et rektangel. Bre et lag med romtemperert smør utover deigen. Dekk deigen med et godt lag med finhakkede urter. Rull deigen sammen fra langsiden og legg det med enden ned på et bakepapirkledd bakeplate. Gjør det tilsvarende med den andre leiven eller bak det som et vanlig brød. Sett brødene til heving i ca. 45 minutter.
Pensle brødene med vann og dryss et lag med mel over.
Bruk en skarp kniv eller et barberblad til å snitte fine skrå linjer på toppen og langs siden av brødet.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 1 time. Avkjøles på rist og serveres til supper eller gryter.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×