Jeg vet nesten ikke om noe bedre kake enn denne herlige bringebærfromasjkaken. Den er både søt og syrlig på samme tid. Så lag denne dekorative kaken til neste gang du får besøk, eller til vårens konfirmasjoner, bryllup eller og 17. mai
Den er også perfekt å lage når hagen bugner av deilige bær som bare lengter etter å bli plukket.
12 stk.
100 g smør
100 g hvit sjokolade
4 eggeplommer
175 g sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 eggehviter
Bringebærmousse:
8 pl. gelatin
¼ dl vann
400 g frosne bringebær
200 g sukker
6 dl kremfløte
Pynt:
200 g bringebær
200 g rips
1 dl ferdig bringebærsaus
Smelt smør og hvit sjokolade på svak varme, avkjøl. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Sikt i det tørre.
Stivpisk eggehviter og vend det inn i røren med en slikkepott.
Hell røren i en rund form, 22 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles i formen.
Lag fromasj: Legg gelatinplatene til bringebærmoussen i kaldt vann i 5 minutter. Ha frosne bringebær og sukker i en blender eller stavmikser, og kjør den glatt. Ha blandingen over i en sil og klem bringebærene gjennom silen for å få bort frøene. Pisk fløten til krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ¼ dl kokende vann. Tilsett og rør inn gelatinen i bringebærsausen og vend deretter bringebærsausen inn i kremen og rør alt sammen. Hell moussen over bunnen og sett formen kaldt.
Pynt med bær på toppen og hell gjerne litt tykk bringebærsaus over når den serveres.