For mange er nok kikerter ikke noe de spiser hver dag, men stekte kikerter sammen med kylling er både sunt og mettende. I selskap med masse deilige og smakfulle grønnsaker blir dette en herlig og mettede middag som hele familien vil like. Tips! Mer mettende salat? Du kan også tilsette både linser og bønner og da vil det holde deg lenge mett.
4 porsjoner
3 kyllingfileter
1 ss olje
salt og pepper
1 ss provencekrydder
Stekte krydrede kikerter:
400 g (1 boks) kokte kikerter
1 ss spisskummen
1 ss paprika
2 ss olje
Salat:
65 g salatblanding, f.eks. baby leaf mix
10 små tomater
½ agurk
1 avokado
1 rødløk
1 neve bringebær
4 ss sorte oliven
200 g fetaost
Dressing:
½ dl olivenolje
1 ss Provencekrydder
1 båt hvitløk
salt og pepper
Pynt:
4 kvister timian
1 lime
Krydre kyllingfilet med salt, pepper og provencekrydder. Stek i olje og la de trekke ved lav varme til de er gjennomstekt.
Sil og skyll kikerter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og ringle over olje. Vend inn krydder. Stek midtes på midterste rille ved ved 200°C i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Legg salat på et fat og legg på kikerter, tomater og agurk i biter, avokado i skiver, rødløk i ringer og noen bringebær. Skjær kyllingen i skiver og legg på sammen med fetaost i biter.
Bland olje, Provencekrydder, finhakket hvitløk, salt og pepper og hell den over salaten.
Pynt med limebåter og timian på toppen. Server gjerne godt brød ved siden av!