Våren er her og det er mange som ønsker litt lettere mat. Lag denne herlige salaten med kyllingspyd servert på en seng av gresk salat og tzatziki. Enkelt og veldig godt!
4 porsjoner
600 g kyllingfileter
½ ts sitron
2 ss flytende honning
1 ss sennep
4 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss frisk timian
12 grillspyd
Gresk salat:
4 tomater
1 rødløk
1 agurk
1 isbergsalat
200 g fetaost
100 g sorte oliven
½ sitron
4 ss olivenolje
Tzatziki:
2 slangeagurker
1 ts salt
3 båter hvitløk
3 dl gresk yoghurt
¼ ts pepper
Pynt:
1 neve mynte
Del kyllingfilet i biter og tre på spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i minst 15 minutter før bruk.
Press saften fra en sitron og ha den i en bolle. Tilsett honning, sennep, olivenolje, salt, pepper og hakket timian og vips alt godt sammen.
Pensle kjøttet med marinaden og grill på varm grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Husk at kjøttet ettersteker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.
Du kan også steke disse grillspydene i en grill- eller stekepanne inne. Snu dem flere ganger underveis og stek til akkurat gjennomstekt.
Del tomat i båter, finsnitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter. Legg alle ingrediensene på et fat og legg på kyllingspydet.
Tzatziki: Riv agurkene på grovt rivjern. Strø over salt og la agurken safte seg noen minutter. Klem ut så mye vann du klarer. Press eller hakk hvitløken over i yoghurten. Bland agurk og yoghurt. Tilsett pepper Smak til med mer salt om nødvendig.
Legg store biter med fetaost over salaten og fordel oliven utover. Drypp over sitronsaft og olivenolje.
Pynt med litt mynte på toppen.
Tips!
Finhakk noen mynteblader og tilsett dem i tzatzikien.