Kyllingspyd med tzatziki og gresk salat
Alle innlegg Oppskrifter Salater

Kyl­ling­spyd med gresk salat med tzat­ziki.

0 Flares 0 Flares ×

Våren er her og det er mange som ønsker litt lettere mat. Lag denne herlige salaten med kyllingspyd servert på en seng av gresk salat og tzatziki. Enkelt og veldig godt!

4 por­sjo­ner

600 g kyl­ling­fi­le­ter
½ ts sitron
2 ss fly­tende hon­ning
1 ss sennep
4 ss oli­ven­olje
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss frisk timian
12 grill­spyd
Gresk salat:
4 toma­ter
1 rødløk
1 agurk
1 isberg­sa­lat
200 g feta­ost
100 g sorte oliven
½ sitron
4 ss oli­ven­olje
Tzat­ziki:
2 slan­ge­agur­ker
1 ts salt
3 båter hvit­løk
3 dl gresk yog­hurt
¼ ts pepper
Pynt:
1 neve mynte

Del kyl­ling­fi­let i biter og tre på spyd. Bruker du tre­spyd må de bløt­leg­ges i kaldt vann i minst 15 minut­ter før bruk.

Press saften fra en sitron og ha den i en bolle. Tilsett hon­ning, sennep, oli­ven­olje, salt, pepper og hakket timian og vips alt godt sammen.

Pensle kjøt­tet med mari­na­den og grill på varm grill til kyl­lin­gen er akku­rat gjen­nom­stekt. Husk at kjøt­tet etter­ste­ker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.

Du kan også steke disse grill­spy­dene i en grill- eller ste­ke­panne inne. Snu dem flere ganger under­veis og stek til akku­rat gjen­nom­stekt.

Del tomat i båter, fin­snitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter. Legg alle ingre­di­en­sene på et fat og legg på kyl­ling­spydet.

Tzat­ziki: Riv agur­kene på grovt riv­jern. Strø over salt og la agur­ken safte seg noen minut­ter. Klem ut så mye vann du klarer. Press eller hakk hvit­lø­ken over i yog­hur­ten. Bland agurk og yog­hurt. Til­sett pepper Smak til med mer salt om nød­ven­dig.

Legg store biter med feta­ost over sala­ten og fordel oliven utover. Drypp over sit­ron­saft og oli­ven­olje.
Pynt med litt mynte på toppen.

Tips!

Fin­hakk noen myn­te­bla­der og til­sett dem i tzat­zi­kien.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×