Kyl­ling­sa­lat med gra­nula og karrimango­dres­sing
Alle innlegg Lunsjretter Oppskrifter Pasta og ris Salater

Bbq-kylling med pasta og beter

0 Flares 0 Flares ×

Grillet bbq-kylling på en seng av pasta og fruktsalat, smaker bare utrolig friskt og deilig. Den røkte smaken på sausen gir kyllingen en nydelig smak. Pass på at du ikke griller kyllingen med denne sausen, da har den lett for å brenne seg. Best når den smøres på helt tilslutt.

4 porsjoner

4-6 kyllingfileter
1 ss hvitløkspulver
1 ss pizzakrydder
Bbq-saus:
250 g ketchup
125 g brunt sukker
½dl sterk kaffe
½ ss tabasco
Salat:
250 g pastaskruer
1 gulbete
1 polkabete
2 ss sitronsaft
1 pk. feldsalat
1 pk. cherrytomat
½ rødløk
1 mango
¼ vannmelon
Salatdressing:
4 ss salatolje
1 båt hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper

Tørk av kyllingfiletene og krydre dem med hvitløkskrydder og pizzakrydder.

Grill filetene på indirekte varme til de har fått fin stekeskorpe. Legg dem over på indirekte varme og la de ettersteke til de er gjennomstekt. Bruker du termometer ta dem av varmen når termometeret viser 68 grader.

Bbq-saus: Ha ketchup, brunt sukker og sterk kaffe i en liten kjele.
Kok opp slik at sukkeret smelter, og smak til med tabasco – så mye du vil. Avkjøl og hell sausen over i en bolle. La helst sausen stå en time før bruk.

Bre litt av bbq–sausen over kyllingfiletene og legg dem i en form. De skal ikke stekes etter at sausen er penslet på
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og damp dem lett.
Rens og del gulbeter og polabeter i skiver. Kok dem møre med litt sitronsaft i vannet. Hell av vannet og avkjøl beteskivene i kaldt vann.

Rens og del tomater, rødløk, mango og melon i biter.
Ha olje, finhakket hvitløk, salt og pepper i en liten bolle og vips alt lett sammen.
Legg salat på et fat, legg på skiver med beter, pasta, mango og melon.
Ringle bbq-sausen over salaten, skjær kyllingfiletene i to, legg dem på salaten på toppen av salaten.
Pynt gjerne med litt urter om du har det tilgjengelig.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×