Fyrstekake er en saftig og god formkake. Denne mandelkaken smaker perfekt til en kaffekopp. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.
125 g smør
80 g sukker
1 egg , eller 2 eggeplommer
2 ss vann
1 ½ ts bakepulver
225 g hvetemel
Mandelmasse:
150 g mandler
150 g melis
2 eggehviter
Til pensling:
1 egg
Bunn:
Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.
Kle kakebunnen, ca.22 cm med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
Fordel mandelmassen over bunnen.
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille ved 190 grader i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøles på rist!