Sitronkake
Alle innlegg Formkaker Langpannekaker Oppskrifter

Sitronkake

0 Flares 0 Flares ×

Jeg tror jeg aldri blir lei av saftige sitronkaker. Det finnes et hav av oppskrifter der ute. Denne kaken inneholder litt potetmel som gjør at kaken føles litt lettere ut. Men jeg kan garantere deg om at den er like saftig.

Ca. 15 stk

5 egg
550 g sukker
200 g smør
1 dl melk
2 dl sitronsaft
550 g hvetemel
2 ss bakepulver
50 g potetmel
Glasur:
250 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ts sitronsaft
Pynt:
4 ss perlesukker
4 dråper gul konditorfarge

Pisk egg og sukker til stiv og luftig eggedosis.
Smelt smør og bland i melken og sitronsaften, avkjøl blandingen.

Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel i bakebollen og vend alt forsiktig inn i deigen.Tilsett smør og væskeblandingen og vend det inn med luftige bevegelser.Ikke rør for lenge, da har røren lett for å bli seig.

Hell deigen over i en liten bakepapirkledd langpanne, ca. 26 × 30 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25-30 minutter.

Ha romteperert smør, melis, kremost og sitronsaft i en bakebolle og bland dette til jevn glasur. Smak til om det trengs mer sitronsaft i glasuren.Avkjøl kaken før glasuren smøres utover.

Ha perlesukker i en bolle og tilsett konditorfarge. Bland det sammen og strø den fargede perlesukkeret over kremen. Skjær kaken i biter og server.

Tips! Du kan bruke vanlig melisglasur i stedet for ostekrem.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×