Har du gjær, hvetemel og litt sukker tilgjengelig, kan du raskt lage denne deigen og servere nystekte wienerbrød på under 1 time. Gjestene dine vil rett og slett elske å sette tennene i disse myke og smakfulle bollene.
Tips! Disse er supre å lage en stor porsjon av og frys dem ned. De tiner raskt på benken, men de kan også tines raskt i ovnen eller i en kjele på svak varme
Ca. 20 stk.
200 g hvetemel
1 ss sukker
130 g smør
50 g gjær
1 dl vann
1 egg
Melisglasur:
1 eggehvite
4 dl melis
2 dråper sitronsaft
1 ss perlesukker
Smuldre sammen mel, sukker og smør i en bakebolle til grynete deig.
Rør gjæren ut i lunkent vann, ca. 37 grader og tilsett gjæren i bakebollen. Rør inn lett sammenpisket egg og elt alt til en løs deig. Deigen skal ikke forheves.
Sett ca. 20 wienerbrød på bakeplate med bakepapir ved hjelp av to spiseskjeer, da dette er en ganske løs deig.
Dekk til og la wienerbrødene heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i 12–15 minutter.
Skill eggehviten fra plommen. Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og bland til en glatt glasur. Smak til med noen dråper sitronsaft om du ønsker.
Avkjøl wienerbrødene på rist og smør på melisglasur og server dem nystekte gjerne med litt perlesukker på toppen.