En saftig og smakfull eplekake som også passer for deg som ikke tåler egg.
(15 stk.)
150 g smør
8 dl kulturmelk
5 dl sukker
ca.10 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ss natron
4 ts malt kanel
Fyll:
5–6 epler
1 ss hvetemel
100 g mandler
4 ss perlesukker
Pynt:
1 boks bringebær
4 ss honning, kan utelates
1 neve sitronmelisse
Smelt smør i en kjele og hell det i en bolle. Tilsett kulturmelk, sukker, mel, vaniljesukker, natron og kanel.
Hell røren i langpannen, ca. 30 x 40 cm, med bakepapir. Jevn ut overflaten.
Skrell eplene om du ønsker og skjær dem i tynne båter. Vend dem gjerne i litt hvetemel, så slipper en at de legger seg på bunnen.
Legg dem tett i tett og strø over finhakkede mandler og perlesukker.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Legg litt bakepapir på toppen om den begynner å bli mørk.
Sjekk om kaken en kakenål. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.
Skjæres i biter, pyntes med litt bringebær og sitronmelisse og ringle over litt honning om du ønsker.