Etter et dypdykk i fryseren fant jeg en pakke med utbeinet kyllinglår og med både hakkede tomater, litt slappe gulrøtter, en liten løk og en paprika i skapet, tryllet jeg fram denne herlige gryta.
4 porsjoner
600 g kyllinglårkjøtt
1 gul løk
1 rød paprika
2 gulrøtter
3 båter hvitløk
4 ss olje
3 dl fløte eller kokosmelk
1 boks hakkede tomater
2 dl vann evt. eplejuice
2 ss kyllingfond, evt. 1 kyllingbuljongterning
2 stilker vårløk
1 ts salt
½ ts kajennepepper
Del kyllinglårkjøttet i to.
Rens og finhakk hvitløk og løk og paprika i biter og gulrøtter i ringer .
Varm en gryte og tilsett oljen. Fres kyllingkjøttet, hvitløk, løk, paprikabiter og gulrøtter i pannen på middels varme.
Tilsett fløte, hakkede tomater, vann og kyllingfond eller buljong og kok opp. Bytter du ut vann med eplejuice så får gryta en rundere smak.
La alt småkoke i ca.15 minutter.
Tilsett vårløk i små ringer og smak til med salt og kajennepepper. Pass på, for dette kan bli sterkt om du er litt for raus med kajennepepperen.
Server kyllinggryta med grovt brød og gjerne ris eller poteter til.