Nå er det bare å nyte de herlige nye og smakfulle småpotetene du finner i butikken eller om du er så heldig å ha dem i din egen hage, er det bare å gå ut og grave dem opp. Disse potetene passer perfekt både til tapasbordet, men også til fisk og annet godt.
4 porsjoner
600 g småpoteter
Persillepesto
30 g bladpersille
1 neve basilikum
2 stilker romamarin
2 båter hvitløk
1 neve valnøtter
1 liten bit parmesanost
½ dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
½ sitron, revet skall
½ ts salt
¼ ts pepper
Kok potetene møre i vann, hell av vannet og avkjøl. Skyll og tørk persillebladene på kjøkkenpapir.
Skrell og hakk hvitløken.
Ha persille, basilikum, rosmarin, hvitløk og pinjekjerner i en hurtigmikser eller bruk en stavmikser og kjør blandingen fint.
Spe med olje og bland til slutt inn parmesan og revet sitronskall.
Smak pestoen til med salt og pepper. Bland inn ønsket mengde pesto i de kokte potetene. Sett dem kjølig til de skal benyttes eller server dem lune til fisk eller kjøtt.