I dag er planen å reise på hytta på Sørlandet, for å ha noe å bite i på turen og sikkert også i kø, har jeg i dag bakt noen saftige og luftige sukkerboller.
Her får du oppskriften om du har lyst å bake litt i helgen.
Ca. 12 stk
150 g smør
3 dl yoghurt gresk type
3 dl melk
50 g fersk gjær
150 g sukker
1 egg
2 ts kardemomme
ca. 1 kg hvetemel
Topping:
1 egg
6 ss perlesukker
Smelt smør i en kjele og varm yoghurt og melk til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken
Tilsett sukker, egg, kardemomme og det aller meste av hvetemelet. Elt deigen i minst 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
Hev deigen i ca. 1 time.
Trill boller og etterhev i en time. Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til de har fått en jevn farge og er gjennomstekt.
De skal ikke stekes så mye at de blir tørre.