Dette er suppen for deg som liker de asiatiske smakene og ikke minst for deg som liker mat med litt sting. Sjekk underveis hvor mye curry pasta du tilsetter, den kan fort gjøre suppen uspiselig for deg som ikke er så glad i det sterke, så prøv deg fram. Dette er en forholdsvis rimelig middag om du tilsetter mest grønnsaker, mye kraft og litt kjøtt. Du kan bytte ut kylling med svinekjøtt, torsk eller laks om du ønsker det.
4 porsjoner
2-3 kyllingfileter/renskåret kyllingklubber
1 ss olje
1 cm ingefær
2 båter hvitløk
1 gul løk
2 gulrøtter
1 rød paprika
1/2 hode brokkoli
2 -3 ts red curry paste
2 ss kyllingfond
1,2 l vann
1 boks kokosmelk, gjerne light
1 boks vannkastanjer
1 lime
100 g fullkorns nudler
1 neve koriander
1 neve usaltet nøtter, kan utelates
Tørk og skjær kyllingfiletene eller kyllingklubbene i passe store biter.
Rens og finhakk ingefær, hvitløk og løk. Rens og del gulrøtter i fine staver, paprika i biter og brokkoli i små buketter, sett til side.
Varm en kjele med olje og fres ingefær, hvitløk og løk blankt. Tilsett curry pasta og la det frese med et par minutter.
Tilsett kyllingfond, vann og kokosmelk og kok opp.
Tilsett kyllingbiter og grønnsaker, la alt trekke ved kokepunktet, ca. 10 minutter til kyllingbitene og alle grønnsakene er møre.
Tilsett vannkastanjer på slutten av koketiden.
Smak til med limesaft, finhakket koriander og tilsett helt til slutt nøttene om du ønsker.
Kok nudler etter anvisning på pakken og server dem i eller til suppen.
Smak suppen til med limesaft, finhakket koriander og tilsett helt til slutt nøtter.
Du kan tilsett salt om du synes du trenger, men suppen er ganske sterk i seg selv så jeg tror ikke det er nødvendig.