Dette er en smakfull, sunn og enkel gryte med ferdig grillet kylling. Men vær litt forsiktig med currypastaen, den kan fort bli litt sterk om du ikke er så glad i sterk mat. Currypasta finner du i dagligvarebutikker eller i innvandrerbutikker. De kan fort være litt sterkere, så pass opp hvor mye du tilsetter. Du må også gjerne benytte ferdige stekte kyllinglår og klubber.
4 porsjoner
1/2 – 1 ferdig grillet kylling, evt lår eller klubber
3 båter hvitløk
1 bit ingefær, ca. 2 cm
1 gul løk
1 ss olje
1- 2 ss currypasta
3 dl gresk yoghurt, eller vanlig yoghurt naturell
1 boks kokosmelk, lett
1 boks tomater
1 ts sukker, kan utelates
1/2 ts salt, kan utelates
1/4 ts pepper, kan utelates
3 dl jasminris
2 små tomater
1 neve koriander
Rens den grillede kyllingen fri for skinn og bein. Del kjøttet i biter.
Rens og finhakk løk, ingefær og løk og stek det raskt i en gryte med litt olje.
Tilsett currypasta og la det steke med et par minutter før du tilsetter kyllingbiter, yoghurt, kokosmelk, og tomater.
La alt koke ca. 20 minutter til det hele tykner litt.
Smak til med litt sukker, salt og pepper om det trengs. Men det kan utelates om du ønsker.
Kok ris etter anvisning på pakken og server gjerne en god grønn salat ved siden av.