Dette er et forfriskende måltid som passer til frokost, mellommåltid og kveldsmat. Jeg brukte chiafrø, linfrø og gresskarkjerner, men tilsett gjerne litt havregryn om du ønsker et mer mettende måltid.
1 porsjon
1 1/2 dl gresk yoghurt naturell eller kesam
2 -3 ss chiafrø
2 -3 ss linfrø
2 -3 ss gresskarkjerner
1/4 eple
1 skive honningmelon
3 blader basilikum
1 ts flytende honning, kan utelates
Hell yoghurt i skålen.
Skjær eple og 1 skive melon i terninger. Del appelsinen i 4 og rens den fri for skall. Skjær i skiver og del så i to.
Dryss chiafrø, linfrø og gresskarkjerner over yoghurten. Legg eplebiter, melon og appelsinskiver rundt og på toppen.
Pynt gjerne med frisk basilikum og bringebær om du har.
Ringle honning over om du ønsker og spis det til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat.
Sunt og mettende på en gang
Tips
Topp gjerne yoghurten med det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter.