Focaccia lages som regel i en langpanne, men her har jeg laget dem i porsjoner og som litt store boller. Disse er helt fantastiske og passer perfekt til både å spises alene med bare god olivenolje, salt og gjerne litt balsamicoeddik. De er også fine å servere til supper og gryter.
4 porsjoner
1 kg hvetemel, gjerne tipo 00
1 pose tørrgjær
1 ss salt
6 dl vann lunkent
1 dl olivenolje
Topping:
1 dl olivenolje
flaksalt
Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig. La den heve i ca 30 minutter.
Del deigen i 8 – 10 store boller, lag dem mindre om du ønsker det og legg deigene på et stekebrett med bakepapir og trykk et hull i midten med fingrene.
Hell over god olivenolje. Dryss over havsalt.
La heve i ytterligere 45 minutter.
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter, til det er ferdig stekt. Bank på dem for å høre om de er ferdig stekt.Det skal være en litt hul lyd.
La focacciabollene avkjøle seg på rist og server dem gjerne som tilbehør.