Kyllingpastasalat med pesto
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter Pasta og ris Salater

Kyllingpastasalat med hjemmelaget pesto

0 Flares 0 Flares ×

Pastasalat med deilig pestodressing, smakfylle bringebær og saftig kylling i skiver. Perfekt vårmat når du har lyst på noe sunt og godt. Server gjerne litt godt grovt brød ved siden.

4 porsjoner

3-4 kyllingfilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss smør til steking
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 neve frisk basilikum
Pastasalat:
200 g penne pasta
1 rødløk
1 pk babyspinat (á 65 g)
2 egg
Pesto:
1 dl pinjekjerner
1 båt hvitløk
100 g parmesan
1 potte basilikum
1 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
1 klype salt
1 klype pepper
Pestodressing:
3 ss pesto
2 ss creme fraiche
Pynt:
4 jordbær
1/2 pk bringebær
noen blader basilikum

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med smør.
Ha i revet hvitløk. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Sett kyllingfiletene til side for å avkjøle dem litt. Skjær i skiver.
Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.
Kok eggene i ca. 10 minutter, avkjøl, skrell og del i båter.
Pesto:
Ha pinjekjerner, hvitløk, parmesan, basilikum og olivenolje i en blender. Du kan også bruke en stavmikser. Kjør den til den blir jevn.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen pesto og créme fraîche til en dressing. Vend den kokte pastaen i dressingen.
Legg pasta og babyspinat lagvis sammen med tynne skiver av rødløk og båter med egg og jordbær på et stort fat.
Anrett kyllingen over og legg på litt pesto. Strø over bringebær og pynt gjerne med litt basilikum på toppen.
Server gjerne med godt brød ved siden av og mer pesto om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×