Enten du sitter på hjemmekontor eller om du er på skole eller jobb, smaker grove, sunne kranser helt fantastisk. Disse kan du med god samvittighet spise deg skikkelig mett på. Fulle av fiber, frø og lite hvetemel, gjør at disse holder sulten borte i lang tid. Passer også perfekt å bake til helgen og servere både til frokost og lunsj. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned, så kan du enkelt ta dem opp fra fryseren. De tiner veldig raskt og smaker som nybakt!
Ca. 12 stk
7 dl lunket vann
1 pk. gjær
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 – 2 ts honning eller sirup
300 g sammalt hvete, fin
150 g sammalt hvete, grov
50 g kli
50 g havregryn
3 ss linfrø
3 ss chiafrø, kan utelates
ca. 200 g hvetemel
Pynt;
1 dl vann eller melk
chiafrø
Ha vann i bakebolle, tilsett gjær, bakepulver, salt og honning.
Bakepulver er med på å gjøre gjærbaksten luftigere.
Ha i det grove melet, alle gryn og frø, men hold igjen litt på hvetemelet.
Elt alt sammen til deigen slipper bakebollen.
Sett bollen til heving med et klede over i ca. 1/2 time.
Ha deigen over på en melet bakebord. Del deigen i 12 like store boller. Trill ut til en lang remse, brett den i to og tvinn deigen sammen. Klem endene sammen slik at de blir en krans, og legg dem på et bakepapirkledd stekeplate. Sett dem til heving i ca. 45 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
Avkjøles på rist før de deles i to eller legges i fryseren.