Gode raad, eller Goro som den som oftest blir kalt, er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut? Ikke vet jeg, men jeg synes kanskje at disse kakene er noen av de mest vanskelige kakene å bake. Deigen er ganske løs og den klistrer seg fort til underlaget om den blir for varm. Tilsettes for mye mel blir det ofte en melsmak på kakene, og det skal det ikke. Men fortvil ikke, nå er det mulig å lage goro uten at de kjevles. Så har du lyst til å teste ut goro uten å kjvele får du en god oppskrift her. Den minner om de tradisjonelle gorokakene og smaker godt uten alt for mye jobb.
3 egg
2 dl sukker
180 g smør
2 dl kremfløte
2 1/2 dl potetmel
2 1/2 dl hvetemel
1 ss konjakk
1 ts finrevet sitronskall
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl det noe. Bland det smeltede smøret i eggedosisen.
Pisk kremfløten til krem og vend også kremen inn i røren.
Sikt i potetmel og hvetemel, og bland deigen forsiktig sammen med konjakk og finrevet sitronskall.
Varm opp gorojernet på middels styrke. Spray jernet med litt formfett hvis du vil.
Legg en liten spiseskje deig i hvert kammer i gorojernet.
Stek goroene til de er gylne og gjennomstekte.
Løft de forsikitg ut av jernet og del de straks fra hverandre med en skarp kniv.
Pass også på å renskjære kantene mens kakene er varme, så ser kakene finere ut.