suksessterte jul
Alle innlegg Julekaker

Sukessterte som adventskos

0 Flares 0 Flares ×

Suksessterte er smakfull kake som passer veldig godt som en av de sju slagene. Om du heller har lyst til å lage mindre biter så kan du ha kakebunnen i en sprøytepose og lage små kaker i stedet for en. Og så fylle kremen på toppen. Da får du gule bomber om du heller ønsker små kaker til kakefatet. Oppbevares best i fryseren. De tiner veldig fort når de først kommer i romtemperatur. Lykke til og god adventstid.

12–14 porsjoner

200 g hasselnøtter
200 g melis
5 eggehviter
Smørkrem:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 dl sukker
½ ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
50 g mørk sjokolade
1 ts delfiafett

1 pk. sjokoladenøtter
Grovhakk hasselnøttene og bland inn melis.
Stivpisk eggehviter og bland inn melis og mandler.
Fordel deigen i en smurt springform, ca. 24 cm
Kle formene med bakepapir i bunnen, slik at kakene løsner lettere.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl.
Bland sammen eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele.
Varm opp til kokepunktet, rør godt.
Trekk kjelen til side når det tykner.
Tilsett vaniljesukker og avkjøl.
Rør inn romtemperert smør og pisk opp kremen slik at den blir luftig.
Ha kremen over i en sprøytepose eller en vanlig pose. Klipp et passe stort hull og fordel kremen over bunnen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×