Å grille kylling på grillen er både sunt og godt, og med en smakfull brokkoli salat til blir dette en nydelig og smakfull rett på varme sommerdager.
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 båter hvitløk
Brokkolisalat:
2 stk brokkoli
50 g solsikkekjerner
3 ss rosiner
1 liten purre
1 neve rosiner
1 1/2 dl lettrømme
1 dl majones
2 ts husholdningseddik
1/2 ss sukker
Stekte poteter med bacon:
1 kg poteter
1 ss smør
1 løk
100 g bacon i terninger
1/4 dl olje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Pesto:
1 potte frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båt hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
50 g parmesan
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Skyll kyllingfiletene i kaldt vann, og tørk dem godt med papir. Strø på salt og pepper. Kyllingen kan grilles på grillen men også stekes i panne og så inn i ovnen.
Ha smør i en stekepanne og stek dem sammen med en finhakket hvitløk.
Legg alt over i en ildfastform og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen på fileten.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader til termometeret viser 65 grader, ta den ut av ovnen og la den hvile til termometeret viser 68 grader.
Skyll og del brokkolien i mindre buketter. Skrell stilken og skjær den i mindre biter eller skiver og ha den i en salatbolle sammen med bukettene.
Tilsett solsikkekjerner, rosiner, finhakket purre og rosiner og bland det godt sammen.
Rør sammen rømme, majones, eddik og sukker i en skål og la den gjerne stå noen minutter.
Hell det over salaten like før servering.
Skrell potetene og skjær de i biter.
Rens og del løken i strimler og stek den i en panne med litt smør.
Tilsett bacon og stek videre noen minutter.
Legg løk, bacon og potetbiter i en ildfast form og hell over litt olje.
Strø over salt og pepper
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter til potetene er møre.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.