En smakfull gryte passer alltid godt, enten til lunsj eller som en enkel middag.
Server godt brød eller flatbrød til, det smaker alltid godt.
4 porsjoner
2 1/2 dl perlespelt
4 kjøttpølse
1 løk
3 gulrøtter
1 persillerot
5 poteter
2 ss smør
1 ts salt
½ ts kajennepepper
5 dl vann
2 terninger buljong
1 ts salt
Kok perlespelt etter anvisningen på pakken.
Skjær pølsene i skiver og løken i strimler.
Rens og del gulrøtter, persillerot og poter.
Stek pølsebitee og løk i smør, krydre med salt og kajennepepper
Tilsett grønnsaksbitene og tilsett vann og buljongterninger.
La alt småkoke til grønnskakene er møre. Tilsett perlespelt og rør alt godt sammen.
Hell suppegryten over i skåler og server med godt brød ved siden av.