Hvorfor ikke lage noen spiselige hjemmelagde julegaver i år? Lemoncurd er godt både til julefrokosten, på kaker og som fyll i kremer. Har du lyst til å prøve noe nytt, fyll krumkaker med krem og lemoncurd, veldig godt og veldig syrlig og søtt.
1 – 2 glass
2 økologiske sitroner, skallet
2 dl friskpresset sitronsaft, saft av ca. 3 sitroner
3 egg
1 eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g meierismør
Vask sitroner og riv skallet fint på et rivjern.
Press sitronsaft av tre sitroner.
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle.
Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele.
Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men den skal ikke koke.
Ta kjelen av platen og visp inn smør i biter.
Avkjøl og sett den kjølig.
Den kan gjerne fryses, men holder seg i kjøleskap i 2-3 uker
Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød eller i krem.