Det krever kanskje litt forberedelse med byggryn, men har du husket å lagt dem i bløt kvelden før, vil det være raskt å koke en mettende grøt til lunsj.
1 porsjon
1 dl byggryn
1 dl vann
2 1/2 dl lettmelk
1 klype salt
1/2 ss honning (kan sløyfes)
1/4 ts kanel (kan sløyfes)
rosiner (kan sløyfes)
mandler (kan sløyfes)
bringebær (kan sløyfes)
La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over.
Hell av det overflødige vannet (vannet som byggrynene har blitt blødtlagt i skal ikke benyttes videre).
Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til byggrynene er møre og melken er kokt inn. Om du ønsker kan du også bare benytte vann.
Smak til med salt.
Honning, kanel, rosiner, mandler og friske bær kan tilsettes i grøten eller serveres ved siden av.
Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.
Servér kald melk, surmelk eller yoghurt til.