Overraskende og morsom kake som blir som et sebramønster når den skjæres i skiver. Server gjerne en god porsjon krem eller lettpisket rømme med frisk bær på toppen.
(1 stk)
200 g smør
4 dl melk
1 pk fersk gjær
2 egg
2 dl sukker
1 kg hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 – 4 ss kakaopulver
Pynt:
1 eggehvite
3 dl melis
Smelt smør og tilsett melk og varm opp til ca.37 grader. Rør ut gjæren.
Tilsett lett sammenpisket egg og sukker
Tilsett hvetemel litt etter litt mens deigen eltes.
Del deigen i to. Tilsett vaniljesukker i den ene delen og kakaopulver i den andre.
Elt godt sammen slik at kakaopulveret fordeles godt og det blir en jevn brun deig.
Sett deigene til heving tildekket et klede i minst 30 minutter eller hev til dobbel størrelse
Ha deigene på et melet bakebord og del hvert av emne i 6 eller 8 deler. Avhengig av hvor mye mønster du vil ha.
Trill hvert emne til lange pølser og tvinn en brun og en hvit pølse sammen.
Legg pølsene oppå hverandre i en godt smurt brødform, ca. 1 ½ l.
Etterheves under et klede på et lunt sted i 30–40 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i ca. 25 minutter eller til sebrabrødet er gjennomstekt. Bank på toppen for å høre om du hører en hul lyd.
Hvelves ut av formen og avkjøles på rist.
Bland sammen melis og eggehvite til glasur og ha det på toppen om du ønsker.