Fylte hvetekringler blir aldri feil å servere store og små. Her har jeg laget en kringle hvor jeg har flettet deler av deigen og lagt de over rullen. Vakkert og litt annerledes å se på, men smaker like godt som de vanlige kringlene du kjenner til.
1 – 2 stk
5 dl melk
175 g smør
175 g sukker
50 g fersk gjær
1 ts bakepulver
1 egg
2 ts kardemomme
Ca.1 kg hvetemel
Fyll:
1 porsj. eggekrem
1 pk. makronfyll
Smelt smør, ha i melk og varm opp til 37 grader.
Smuldre opp gjæren i melken og smøret. Tilsett resten av ingrediensene og tilpass hvetemelet til passe deig. Elt deigen til den er fast og smidig. Forheves på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i 1 eller 2 like store deler. Trill hvert emne til pølser og kjevle dem ut til avlange rektangler.
Legg først på eggekrem på 2/3 av deigen og fordel makronfyllet over eggekremen.
Rull sammen, men slutt å rulle når du har rullet inn hele fyllet. Du sitter nå igjen med 1/3 deig. Skjær så remser og flett sammen tre remser til fletter som du legger over rullen.
Gjør dette til hele kringlen er pyntet med fletter,
Legg kringlen på et bakepapirkledd bakeplate.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøles på rist og skjæres i biter når den serveres.